Őszibarackos túrótorta
Hozzávalók:
- 1 vékony piskótatortalap,
- 50 dkg tehéntúró,
- 3 dl tejszín,
- 6 – 8 evőkanál cukor
- 1 tasak vaníliás cukor,
- 1 púpozott evőkanál zselatinpor,
- 1 doboz őszibarack konzerv,
- 10 dkg durvára vágott mandula (vagy dió, csokireszelék stb.).
Elkészítése:
A tortalapot beillesztjük egy kapcsos tortaformába. A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a tejszínt, majd cukorral, vaníliás cukorral ízesítjük, és belekeverjük a leszűrt, apróra vágott őszibarackot. A zselatint 1 evőkanál vízben elkeverjük, és addig melegítjük, amíg teljesen elolvad. A megolvasztott zselatint a túrós masszához keverjük, majd az egészet a kapcsos formában levő piskótára öntjük. Mikor megdermedt kivesszük a formából megszórjuk durvára vágott mandulával vagy dióval vagy csokireszelékkel vagy mindegyikkel, és szeletelve tálaljuk.
Bármilyen más gyümölcsből (akár konzerv akár idény gyümölcs) is elkészíthető.