Őszibarackos túrótorta

Hozzávalók:

  • 1 vékony piskótatortalap,
  • 50 dkg tehéntúró,
  • 3 dl tejszín,
  • 6 – 8 evőkanál cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor,
  • 1 púpozott evőkanál zselatinpor,
  • 1 doboz őszibarack konzerv,
  • 10 dkg durvára vágott mandula (vagy dió, csokireszelék stb.).

Elkészítése:
A tortalapot beillesztjük egy kapcsos tortaformába. A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a tejszínt, majd cukorral, vaníliás cukorral ízesítjük, és belekeverjük a leszűrt, apróra vágott őszibarackot. A zselatint 1 evőkanál vízben elkeverjük, és addig melegítjük, amíg teljesen elolvad. A megolvasztott zselatint a túrós masszához keverjük, majd az egészet a kapcsos formában levő piskótára öntjük. Mikor megdermedt kivesszük a formából megszórjuk durvára vágott mandulával vagy dióval vagy csokireszelékkel vagy mindegyikkel, és szeletelve tálaljuk.

Bármilyen más gyümölcsből (akár konzerv akár idény gyümölcs) is elkészíthető.

 

Címkék: torták